Vil du gerne have styr på de grafiske programmer?

– hvornår skal du bruge hvad?

Photoshop

er et billedbehandlingsprogram. Det er her du laver justeringer på dine billeder af den ene eller art. Photoshop er til billeder og ikke tekst, det er meget vigtigt at være klar over. Der findes mange gratis programmer på nettet, som kan det, man har brug for til husbehov, hvis man ikke har pengene til det dyre photoshop.

Illustrator

er et tegneprogram, hvor du tegner med vektorer. I illustrator kan du arbejde med forme, farver og tekst. Her kan du fint lege med din tekst. Det er ofte i dette program logoer bliver lavet. Vektorgrafik er det super optimale at lave logo i, fordi det er skalerbar og kvaliteten bliver ikke dårlig.

InDesign

er et layoutprogram. Du bruger programmet til at opstille tekst og billeder flot op. Ofte er blade, magasiner og aviser sat op i InDesign. Det er et program du bruger til tekstopsætning. Så har du meget tekst, der skal sættes korrekt og flot op, er det InDesign du skal bruge. Måske vil du gerne lave en flot folder, visitkort eller noget andet i den dur, så er det programmet for dig. Dvs. det er programmet som samler billeder fra Photoshop, logo og tegninger fra Illustrator.